Hvorfor er tema problemskapende dataspilling?

Først og fremst fordi dette er et område som er høyst aktuelt i dagens samfunn, de fleste ungdommer spiller dataspill, og mange bruker mye av sin tid på denne aktiviteten. Spiller ungdom for mye? Hva er for mye? Hvorfor spiller de for mye?

Fra en sosial aktivitet, underholdning og fellesskap til et problem?

Tilgjengeligheten er der hele tiden, og det koster ikke mye å spille. Å spille dataspill er en sterkt anerkjent aktivitet blant dagens unge.
Hva vet vi voksne om spillene de spiller? Hva vet vi om hvilke roller ungdommene har i de ulike spillene? Det sosiale samspillet og sosial motivasjon, roller og ikke minst regler innenfor disse aktivitetene.

Informasjon om dette tema bør deles ut til både foreldre, spillerens skole og andre fagpersoner.

Til ungdommen

Ta kontakt for en helt uforpliktende prat hvis du mener du benytter for mye tid og ressurser på dataspill, hvis det går utover søvn, skole og lignende, eller om du har venner du er bekymret for. Jeg tilbyr samtale med deg via Skype hvis du er langt unna eller rett og slett synes det er litt tryggere de første gangene. Jeg ser frem til å høre fra dere som mener dette kan være en måte å få spillingen under kontroll…

2 kommentarer om “Hvorfor er tema problemskapende dataspilling?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *